byta garageport
Varför ska du byta garageport?
  • Säkerhet: En gammal garageport är ofta dåligt underhållen med utsliten mekanik som kan vara direkt farlig.
  • Spara energi: En ny port håller värmen inne och står emot blåst och regn bättre än gamla modeller. 
  • Utseende: En snygg garageport kan göra underverk för både fastighet och trädgård.

byta garageport

En garageport byter man sällan, men det finns all anledning att se över den port man har. En gammal garageport kan vara en förlust om man ser till energieffektivitet - många gamla portar läcker värme och isolerar inte tillräckligt efter de krav som många har idag. Dessutom är många garageportar direkt farliga, med hårt belastade rullskenor eller annan mekanik, som inte servats på många år.  Att byta garageport har många fördelar!

hur länge håller en garageport?

Det är svårt att ge något direkt svar på den frågan, eftersom garageportars hållbarhet förstås har mycket att göra med hur mycket de faktiskt används, och hur väl de underhållits. På ett ungefär kan man säga att en garageport håller omkring 20 år, om den används "normalt" och servats rätt - men ofta får man räkna med att behöva byta vissa slitdelar (vajrar och fjädrar till exempel) tidigare än så.

hur gör man för att byta?

Att byta garageport kan lätt kännas som ett större projekt än det behöver vara. Vi kan hjälpa dig från början till slut, och dessutom - om du vill - åta oss att serva din garageport när det behövs. Kontakta oss för att få en offert - det är gratis förstås.

Ett första steg är förstås att ta beslut om vilken typ av garageport som passar dig och din fastighet. Här hittar du några olika garageportar för privatpersoner och föreningar. Är du osäker på vilken modell du ska välja kan vi förstås vara med och lotsa dig rätt, och när du sedan gjort ett val är det dags att titta på vilka mått din port behöver ha. Måtten får du enkelt genom att följa våra anvisningar, som du hittar här. Tänk på att inte mäta din befintliga port utan att gå efter våra måttanvisningar! 

När vi har fått dina mått ger vi dig en offert, som innefattar kostnaden för din nya port samt också nedmontering av befintlig port och uppmontering av den nya, om så önskas. Vill du så bokar vi sedan ett datum för montage, då våra duktiga montörer installerar porten på plats.

tryggheten i en stor leverantör

Vi har en av Europas ledande producenter i ryggen, vilket gör att vi kan garantera dig som kund produkter med riktigt hög kvalitet. Dessutom betyder det att våra garageportar är vältestade av tusentals kunder, och att det inte är några problem att få tag i reservdelar om det skulle behövas i framtiden.