prime - nästa generations garageport

PRIME är perfektion: nästa generations garageport som kombinerar högteknologiska lösningar med design och säkerhet. Det här är en fullt utrustad automatisk port som passar dig som har höga säkerhetskrav, öga för stil  och som dessutom gärna tänker på miljön.

Det här är garageporten som uppfyller alla dina behov innan du ens vet vilka de är själv, och som garanterat gör dig nöjd med ditt val - varje dag.

  1. Flexibel panelfogstäckning
  2. Aluminiumprofiler för fastsättning av flexibla täckstycken
  3. Fem stållager vid fästlederna
  4. Panelfogstätning
  5. Dold led
  6. PU-skum

minimalistisk design med högt säkerhetstänk

PRIME kännetecknas av rena linjer och spännande ytstrukturer, där varje detalj är skapad för att ge ett tidlöst och elegant intryck. Den inre konstruktionens toppmoderna tekniska lösningar och rörliga delar döljs effektivt av de väl genomtänkta ytskikten.

PRIME är en garageport med extremt hög säkerhet. I PRIMEs säkerhetssystem märks fasta led-täcken, rörliga valstäcken, integrerad fjäderaxeltäcke, axelsidotäcke, fjädertäcke och inre täcken vid panellederna. Kort sagt kan man säga att PRIME garageport inte bara skyddar utan också förhindrar faror, och gör en annars ofta farlig plats i hemmet helt säker.

Med ett helt integrerat driftssystem så är PRIME en teknisk föregångare där varje detalj visar på att kvalitet och säkerhet är samma sak.

energibesparande garageport med innovo-paneler

PRIME garageport är konstruerad av 60mm tjocka INNOVO-paneler och dessutom kompletterad med ett högkvalitativt tätningssystem. Det gör att onödiga värmeförluster förhindras, och husets energibesparing maximeras.

U-värde för INNOVO-panelen är 0,37 W/m2K, viket är lika med värmeisoleringsförmågan hos hela porten. Den nya panelen, de dubbla förseglingarna överst och underst på porten och panelledstäckena hjälpte oss att uppnå en utmärkt värmeöverföringskoefficient på 0,9 W/m2K*.

väl konfigurerat drivsystem ger kontroll, prestanda och säkerhet

PRIME är en helautomatisk garageport som drivs med SOMFY DEXXO PRO 3S RTS. Porten är som standard utrustad med fotoceller, mekaniskt anti-inbrottslås, amperometrisk hinderdetektering som stoppar portens rörelse om kanten träffar ett hinder, reservbatteri, och inbyggd varningslampa. En tyst kuggstång garanterar tyst drift av posten, och utomhusljus kan kopplas in som tillval. 

färg och struktur för alla smaker

PRIME garageportar finns att få i ett stort utbud av färger och med flera olika ytstrukturer. Portarna kan lackas i valfri RAL-färg (se färgschema till höger), men de finns också i träfärgerna Gyllene ek och Nötbrun samt Antracitgrå. Träfärgerna levereras med ytbehandlingen Smoothgrain medan antraciten har strukturen Sandgrain. 

Väljer du en RAL-kulör är strukturen på ytan är valbar, från den lite grövre Sandgrain och den mindre strukturerade Smoothgrain till den helt släta Silkline.